6. ve 7. Sınıf Aralık Ayı Ders Çalışma Programı (2023-2024)

6. ve 7. Sınıf Aralık Ayı Ders Çalışma Programı (2023-2024)

Merhaba Sevgili Gençler,

Sizlere verimli ders çalışma alışkanlığı kazanabilmeniz ve öğrenmeyi öğrenebilmeniz amacıyla "AYLIK DERS ÇALIŞMA PROGRAMLARI" oluşturarak bu programları her ay düzenli olarak paylaşıyoruz. Okulda öğrendiklerimizi kalıcı hale getirebilmemiz, deneme sınavlarında ve yazılılarda hedeflediğimiz başarılara ulaşabilmemiz için programlı bir şekilde çalışmak oldukça önemli. Başarı hedeflerinize ulaşma sürecinde sizlerle paylaştığımız bu ders çalışma programlarını kullanabileceğiniz gibi bireysel olarak gönderdiğimiz programı örnek alarak kendinize özel program oluşturabilir veya Okul Psikolojik Danışmanınızdan size program hazırlama sürecinden yardım etmesini isteyebilirsiniz.

03.11.2022 2598

7. SINIF ARALIK AYI DERS ÇALIŞMA PROGRAMI

Programı Uygularken Dikkat Bunlara Dikkat Et!!!

Sizler için hazırladığımız bu programları uygularken dikkat etmeniz gereken bazı adımlar var. Bu adımları dikkatli bir şekilde inceleyerek ders çalışma programını daha verimli şekilde uygulayabilirsiniz. Hadi gelin birlikte programı uygularken dikkat etmemiz gereken noktalara bakalım.

Ders çalışma programını uygulama başlamadan önce "Uygulama Yönergesi" sayfasını dikkatli bir şekilde inceleyin lütfen. Programı uygularken her bir ders için çalışacağınız süreyi kendi çalışma performansınıza göre belirlemelisiniz. 40 dk ders + 10 dakika mola şeklinde çalışabileceğiniz gibi çabuk sıkılıyorsanız eğer çalışmanızı iki eşit parçaya da bölebilirsiniz. Örneğin; 25 dk konu + 5 dk mola + 25 dk soru + 5 dk mola şeklinde... Programda yer alan günlük ve haftalık performans değerlendirme kısımlarında çalışma performansınızı mutlaka değerlendirin. Performans değerlendirmesinden sonra kendinize "Nasıl çalışırsam puanımı daha çok yükseltebilirim" sorusunu sorarak çalışma şeklinizi sürekli gözden geçirin. Son sayfada yer alan soru takip çizelgesine her ders için çözdüğünüz soruları, bu sorulardaki doğru/yanlışsayılarını mutlaka yazın. Yanlış sayınızın fazla olduğu konuları mutlaka tekrar etmeye özen gösterin.

Velilere Öneri: Kıymetli veliler çocuklarımız için ders çalışma faaliyeti oyun oynama, Tv izleme vb. faaliyetlere göre daha sıkıcı olabilmektedir. Bu durum onların önceliklerini belirlemekte zorlanmalarına ve günlük ders çalışma faaliyetlerini aksatmalarına neden olabilmektedir. Ebeveynler olarak sizlerin onlara görevlerini hatırlatmaları, çalışma programlarını nasıl uyguladıklarını denetlemeleri ve ortak bir anlaşma doğrultusunda ilerlemeniz oldukça önemlidir. Böylece hem onları bu süreçte yalnız bırakmamış olacak hem de ders çalışma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmuş olacaksınız. Bu nedenle bu programların çıktısını alarak uygulamaları konusunda çocuklarınızla iş birliği yapmaya çalışın lütfen.

Program İçeriği

  • Uygulama Yönergesi
  • Program Uygulama Sayfası (Günlük Performans Değerlendirme Köşesi)
  • Soru Takip Çizelgesi

6. ve 7. Sınıf ARALIK Ayı Ders Çalışma Programını İndirmek için TIKLAYINIZ.