5. Sınıflar için Aralık Ayı Ders Çalışma Programı (2023-2024)

5. Sınıflar için Aralık Ayı Ders Çalışma Programı (2023-2024)

Merhaba Sevgili Çocuklar,

Sizlere verimli ders çalışma alışkanlığı kazanabilmeniz ve öğrenmeyi öğrenebilmeniz amacıyla "AYLIK DERS ÇALIŞMA PROGRAMLARI" oluşturarak bu programları her ay düzenli olarak sizlerle paylaşacağız. 

ARALIK ayında iki farklı programı sizlere sunuyoruz. Bunlardan birincisi bizim sizler için örnek olarak oluşturduğumuz ve günlük ders görevlerinin yer aldığı program. Diğer program ise dilerseniz okul ders programınıza göre içeriğini ve günlük görevlerini sizin oluşturabileceğiniz taslak program. Bu iki programdan kendinize uygun olanını seçebilirsiniz. Seçtiğiniz programı uygulamaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken yönergeleri mutlaka okuyun. 

03.11.2022 1450

Programı Uygularken Dikkat Etmemiz Gerekenler

Programı uygularken her bir ders için çalışacağınız süreyi kendi çalışma performansınıza göre belirlemelisiniz. 40 dk ders + 10 dakika mola şeklinde çalışabileceğiniz gibi çabuk sıkılıyorsanız eğer çalışmanızı iki eşit parçaya da bölebilirsiniz. Örneğin; 25 dk konu + 5 dk mola + 25 dk soru + 5 dk mola şeklinde...

Programda yer alan günlük ve haftalık performans değerlendirme kısımlarında çalışma performansınızı mutlaka değerlendirin. Performans değerlendirmesinden sonra kendinize "Nasıl çalışırsam puanımı daha çok yükseltebilirim" sorusunu sorarak çalışma şeklinizi sürekli gözden geçirin.

Son sayfada yer alan soru takip çizelgesine her ders için çözdüğünüz soruları, bu sorulardaki doğru/yanlış sayılarını mutlaka yazın. Yanlış sayınızın fazla olduğu konuları mutlaka tekrar etmeye özen gösterin.

Velilere Öneri: Kıymetli veliler çocuklarımız için ders çalışma faaliyeti oyun oynama, Tv izleme vb. faaliyetlere göre daha sıkıcı olabilmektedir. Bu durum onların önceliklerini belirlemekte zorlanmalarına ve günlük ders çalışma faaliyetlerini aksatmalarına neden olabilmektedir. Ebeveynler olarak sizlerin onlara görevlerini hatırlatmaları, çalışma programlarını nasıl uyguladıklarını denetlemeleri ve ortak bir anlaşma doğrultusunda ilerlemeniz oldukça önemlidir. Böylece hem onları bu süreçte yalnız bırakmamış olacak hem de ders çalışma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmuş olacaksınız. Bu nedenle bu programların çıktısını alarak uygulamaları konusunda çocuklarınızla iş birliği yapmaya çalışın lütfen.

5. Sınıf öğrencilerimizin okul başarılarını artırmak, zaman yönetimini yapabilmelerini sağlamak, verimli ders çalışma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla her ay düzenli olarak hazırladığımız ders çalışma programımız ARALIK ayını kapsamakta olup OCAK 2024 itibari ile yenilerek sizlerle paylaşılacaktır.

5. Sınıf EKİM Ayı ÖRNEK Ders Çalışma Programını İndirmek için TIKLAYINIZ.

5. Sınıf EKİM Ayı TASLAK Ders Çalışma Programını İndirmek için TIKLAYINIZ.

İçerik;

  • Program Uygulama Yönergesi
  • Haftalık Ders Çalışma Programı
  • Soru Takip Çizelgesi
  • Gününü,Haftanı ve Ayını Değerlendirme Köşeleri
  • Kitap Okuma Takibi
  • Öğretmen, Veli Değerlendirme Köşesi