Öğretmenlerde Öfke Kontrolü - Broşür

Öğretmenlerde Öfke Kontrolü - Broşür

Kıymetli Öğretmenlerimiz,

Öğrenme ve öğretme sürecinin yöneticisi ve yürütücüsü öğretmendir. Kişilerarası ilişkilere dayanan mesleklerde duyguların tanınması ve etkili bir şekilde yönetilebilmesi oldukça önemlidir. Öğretmenlik mesleği de kişiler arası ilişkilerin en çok yaşandığımeslektir. Bu nedenle öfke kontrol becerilerine sahip olmak öğretmenlik mesleğinin en önemli niteliklerindendir. 

Sizlere yönelik hazırlamış olduğumuz broşür çalışmamızda öfke kontrol sürecinde uygulayabileceğiniz birkaç basit yönteme değindik. Faydalı olması temennisiyle keyifli okumalar dileriz.

07.12.2023 158

Okul ortamlarında olumlu bir sınıf ortamı ve kültürü oluşturmada öğretmenlerin duyguları ve duygularını ifade etme biçimleri önem taşımaktadır. Öğretmenlerin öfke, kızgınlık, kaygı, saldırganlık gibi duygularını kontrol etmeleri, empatik ve sakin davranmaları beklenmektedir. 

Öfkesini kontrol edemeyen öğretmen öğrenci için olumsuz bir örnek olacaktır. Bu nedenle öğretmenlerin öfke ifade tarzları ile ilgili farkındalık kazanmaları önemli görülmektedir. Çünkü ciddi sabır ve hoşgörü gerektiren öğretmenlik mesleği öfke kontrolü ve öfke yönetimi gibi niteliklere sahip olmayı gerektirir. 

Öfke, kontrollü olarak yaşandığında yaşanması gereken bir normal duygudur. Öfkeyi tamamen gizlemeye çalışmak ilerleyen süreçlerde daha yoğun patlamaların yaşanmasına ortam hazırlayabilir. Bu nedenle öfke kontrol yöntemlerini bilerek öfkeyi kıvamında ifade etmek eğitim ortamında öğretmenlerin etkililiğini daha da artıracaktır.

"Öğretmenlerde Öfke Kontrolü" Broşürü için TIKLAYINIZ.