Güvenli İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık - Öğretmen Broşürü

Güvenli İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık - Öğretmen Broşürü

Teknoloji bağımlılıkları konusunda ailenin temel faktör olduğunu ortaya koyan çok sayıda araştırma bulunmaktadır. Ailenin yanı sıra öğrencilerin geleceğine yön veren, günlük yaşamlarının önemli bir parçası olan okulların da teknoloji bağımlılığı konusunda öğrenciler üzerinde etkisi olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Okul yönetiminin ve öğretmenlerin öğrencilerde teknoloji bağımlılığını önleme konusunda yaptıkları çalışmaların öğrenciler üzerinde önemli bir etki oluşturacağı düşünülmektedir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan "Güvenli İnternet Kullanımı" ve "Siber Zorbalık" konulu öğretmen broşürlerini inceleyerek teknoloji kullanımı konusunda öğrencilere hangi konularda nasıl yardımcı olunabileceğine yönelik fikirler edinebilirsiniz.

08.02.2022 230

Öğretmenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Öğretmenlerin, teknolojiyle yakından ilgilenen her öğrencinin bağımlı olduğunu düşünmesi uygun değildir. Fakat öğrencinin teknolojik aletleri kullanımında aşırı tepkiler vermesi, uzun süre teknolojik aletlerin başından kalkmaması, bu sebeple derslerinde aksamalar yaşaması şeklindeki belirtiler öğretmenlerin öğrencilerdeki teknoloji bağımlılığı durumu hakkında görüşlerini şekillendirmiştir. Böyle durumlarda öğretmenlere konuyu uzmanlarla görüşmeleri önerilebilir. Veli işbirliği ile toplumun geleceği olan öğrencilerin, günlük yaşamının önemli bir bölümünü geçirdikleri eğitim kurumlarında teknolojinin kullanımı konusunda bilinçlendirmeleri gerekmektedir.

Öğrencileri teknolojiden soyutlamak yerine, onları çağın teknolojisine ayak uyduran ve teknolojik cihazlara ilgilerini teknolojinin onlara kazandıracağı faydalı bilgilere ulaşmaları için kullanmaları konusunda onları yönlendirmek, tüm eğitim kurumlarının misyonu arasında yer alması uygun olacaktır. Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim kurumlarında eğitim teknolojilerini destekleyen cihazların artırılması ve öğretmenlere eğitim teknolojileri seminerlerinin verilmesi önerilebilir. Okulların teknolojinin kullanılması konusunda uyulması gereken kuralların gerekçelerini öğrencilere göstermek ve bu gerekçelerden yola çıkarak kuralların ortaya konulma mantığını öğrencilere benimsetmek etkili olacaktır.

"Güvenli İnternet Kullanımı" Öğretmen Broşürü için TIKLAYINIZ.

"Siber Zorbalık" Öğretmen Broşürü için TIKLAYINIZ.

Kaynak: https://istanbul.meb.gov.tr/www/brosurlerogretmen/icerik/2022