Lise Tercih Süreci

Lise Tercih Süreci

Sevgili Öğrenciler,

Yorucu geçen LGS maratonun ardından artık sizler için yeni bir maceraya atılma zamanı. 3-19 Temmuz tarihleri arasında her biriniz e-Okul üzerinden lise tercihlerinizi yapacaksınız. Bu tercihleri yapmak veli ve öğrencinin sorumluluğunda olduğu için bizler bu süreçte sizlere yardımcı olmaya çalışacağınız. Sağlıklı bir lise tercihinde bulunmak sizin eğitim ve meslek yaşamınızda büyük bir öneme sahip. Bu nedenle lise tercihlerinizi detaylı araştırmalar yaparak gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 

Lise tercih süreci ile ilgili olarak merak ettiğiniz tüm soruların cevapları aşağıda yer almaktadır. Tercih bilgilendirmesi, lise incelemeleri, lise alan/dal tanıtımları vb. konu başlıklarına dair açıklamaları dikkatli bir şekilde incelemeniz doğru tercih yapmanızı kolaylaştıracaktır.

Not: Paylaşımlarda yer alan bilgilerle ilgili değişiklik oldukça güncellemeler yapılacaktır.

14.06.2021 3148

Sevgili ÖğrencilerLise tercihleriniz boyunca sizlere yardımcı olacak konularla ilgili bir çok içeriği bu sayfada sizlerle paylaşmaya çalıştık. Özellikle e-Okul üzerinden tercihlerinizi yapmadan önce aşağıdaki videoyu izlemenizi tavsiye ederiz. Videoyu izledikten sonra "Tercih Bilgilendirme Sunumu, Tercih Süreciyle İlgili Merak Edilenler ve Lise İnceleme Kitapçığına" mutlaka göz atın. Bu sayfadaki içerikleri inceledikten sonra daha sağlıklı bir şekilde tercihlerinizi yapabileceksiniz. E-okul üzerinden tercihlerini yapamayanlar bu sayfada yer alan "EK-1" formunu doldurarak tercihlerini sisteme işlemesi için okuldan destek alabilirler. Ayrıca bireysel destek almak isteyen öğrencilerimiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisimiz tarafından kendi sınıflarına ayarlanan randevu gün ve saatinde görüşmeye gelebilirler.

  • "Tercihlerimizi Nasıl Yapacağım" Videolu Anlatım

  • "Tercihlerimi Nasıl Yapacağım" Konulu Bilgilendirme Sunumu için TIKLAYINIZ.

  • "LGS ve OBP ile Öğrenci Alan Liseleri İnceleme Kitapçığı" için TIKLAYINIZ.

  • "Bahçelievler OBP ile Öğrenci Alan Liseler" için TIKLAYINIZ.

  • "Bahçelievler Meslek Liselerindeki Alan ve Dallar" için TIKLAYINIZ.

  • "e-Okul Tercih Başvuru Ekranı" için TIKLAYINIZ.

  • "Lise Tercih Süreciyle İlgili Merak Edilen Sorular ve Cevapları" için TIKLAYINIZ.

  • "Tercih Listesi EK-1 Formu" için TIKLAYINIZ. >>> (Bu form, öğrenci velileri tarafından tercih işlemi yapmadan önce, programa girilecek bilgilerle ilgili ön çalışma yapılabilmesi için hazırlanmıştır. Tercih yapmadan önce bu form üzerinde hazırlık yapılabilir. İnternet imkânı olmayan öğrenciler, okula gitmeden önce bu form üzerindeki bilgileri doldurup kontrol etmelidirler. Doldurulan formun hiçbir yasal geçerliliği yoktur ve ön hazırlık dışında hiçbir yerde kullanılamaz.)

  • "Merkezi Sınav Puanı (LGS) ile Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Tercih Rehberi" için TIKLAYINIZ.

  • "Yerel Yerleştirme Puanı (OBP) ile Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları Tercih Rehberi" için TIKLAYINIZ.

  • "Meslek Liseleri Alan Tanıtımları" için TIKLAYINIZ.

  • "Meslek Eğitim Alanları Tanıtım Videoları" için TIKLAYINIZ.

  • "Türkiye'deki Tüm Okulların İletişim Bilgileri, Adresleri vb. Bilgiler" için TIKLAYINIZ.

Tercih Süreci Bilgilendirme Afişi için TIKLAYINIZ.

03-07-2023

Lise Türleri Bilgilendirme Afişi

03-07-202303-07-202303-07-202303-07-202303-07-202303-07-202303-07-2023